T.C. Uitgeest | Waldijk 2, 1911 MJ Uitgeest | 0251-311977 | info@tcuitgeest.nl

Wat is padel

Wat is padel?

Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Badminton,  en is de snelst groeiende sport in Nederland. Er zijn al 660 padelbanen in ons land, en dit aantal blijft flink groeien. Padel wordt gespeeld op een baan van 10 m breed en 20m lang omringd door wanden van glas en hekwerk. Je speelt padel met een padelracket en soort tennisbal, de puntentelling is gelijk aan die van tennis.

Padel op het park bij bij TCUitgeest

Op het park liggen twee padelbanen aangelgd met LED-verlichting. De wedstrijdbanen voldoen aan de eisen vande NOC*NSF. De leden van TCU mogen de banen vrij gebruiken na reservering. Een baan reserveer je eenvoudig via de KNLTB-clubapp. Op de piektijden, maandagavond t/m vrijdagavond van 19:00 uur tot 23:00 uur speel je 45 minuten. Op de overige tijden en het weekend reserveer je de baan voor 60 minuten.

Lidmaatschap bij TCUitgeest

Bij TCUitgeest heb je een all-in lidmaatschap voor tennis én padel. Leden kunnen dus 2 sporten combineren. Voor meer informatie over het lidmaatschap bij TCU: https://tcuitgeest.nl/lidmaatschap/aanmeldenopzeggen/#

Bij wie kan ik terecht met vragen en/of opmerkingen over padel?

Hiervoor kan je terecht bij de padelcommisie. Stuur je vraag of opmerking per mail naar padel@tcuitgeest.nl

Voor wie is padel?

Padel is bij uitstek geschikt voor alle leeftijden. Vanwege het onderhands serveren en de kortere slag is padel laagdrempelig en al heel snel te spelen. De wanden zorgen ervoor dat de bal lang in het spel blijft. Naast het sportieve aspect, is padel ook een hele sociale sport met een hoog 'fun-gehalte'.

Wij raden wel iedereen aan om training te nemen. De techniek van de slagen, het goed gebruiken van de wanden en het tactische gedeelte komen hierin aanbod. Het spelplezier hierdoor nog meer toenemen.

Heb ik extra materialen nodig voor padel?
Naast je normale tennisoutfit en tennisschoenen heb je een padelracket nodig. Deze rackets zijn een stuk goedkoper dan tennisrackets. Rackets zijn ook op de club te huur (€ 2,50 per racket inclusief 3 padelballen).