T.C. Uitgeest | Waldijk 2, 1911 MJ Uitgeest | 0251-311977 | info@tcuitgeest.nl

Rookvrije generatie

Rookvrij.png

Sportterrein rookvrij tijdens speeldagen en/of speelmomenten van de jeugd

Vanaf 5 april 2019 zal T.C. Uitgeest zich meer op gezondheid richten. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij maken tijdens de speeldagen en/of speelmomenten van de jeugd.

Jeugdcommissie voorzitter Sandra Berkhout: ‘We willen allemaal een gezonde en veilige omgeving voor de kinderen; roken past daar gewoon niet bij. Het is tijd om ons daarvan bewust te zijn, dus in navolging van F.C. Uitgeest sluiten wij ons graag bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’  aan’.

Zien roken, doet roken

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers, bestuursleden, vrijwilligers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?

Vanaf 5 april zijn wij rookvrij als de jeugd speelt. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals de tennis & padelbanen, de kinderspeeltuin en het terras zijn dan rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als T.C. Uitgeest onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!